gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи, гъби и броколи, запечени на фурна

Картофи, гъби и броколи, запечени на фурна

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Картофи, гъби и броколи, запечени на фурна
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
20/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматни зеленчуци на фурна, точно както ги обичаме - запечени и уникално вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едри кубчета, заливат се с вода да се покрият, капва се 2-3 с.л. олио и се слагат на огъня да се варят за 15 минути.

След като се сварят се изваждат с решетъчна лъжица, а в същата вода се пускат гъбите, срязани наполовина и се варят 10 минути. И гъбите се изваждат от водата в друг съд. Не изхвърляйте засега водата.

На огъня се слага друга тенджера с чиста вода с малко сол и като кипне се пускат розичките, накъсани от броколи и се бланшират за 3-4 минути. Изваждат се с решетъчната лъжица и се пускат в съд с ледено-студена вода.

По този начин ще запазят зеления си цвят. Морковът се нарязва на резенчета и се пуска в същата вода да се вари също 3-4 минути, след което се изважда в паничка.

Всички зеленчуци се смесват, като се поръсват с 3-4 лъжици олио и се заливат с малко бульон, в който са се варили картофите. Поръсват се с пресован чесън, малко черен пипер и копър и се прехвърлят в не голяма огнеупорна тавичка.

Фурната предварително се загрява на високи градуси - 280 градуса с функция грил и вентилация.

Зеленчуците се слагат леко да се запекат във фурната за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: