Агнешко с черен боб и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1495140615295
20/02/2017
"Най-големият комплимент за един готвач е да си сипете допълнително, а от това агнешко ще повторите, че и потретите "
Приготвяне35 мин.
Готвене80 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 076
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 200 кг
  • черен боб - 1 буркан (консервиран, може и пресен бланширан)
  • пресен лук - 2 стръка (може и 1 глава стар)
  • джоджен - няколко стръка (листата)
  • ориз - 1 ч.ч
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате агнешкото на порции и слагате да се запържи с лука. Добавяте червения пипер и доливате с вода, оставяте така да поври.

Когато месото започне да се къса овкусете със сол, джоджен и сипете боба, тъй като той е консервиран и е почти готов. Съвсем малко трябва да покъкри и прибавяте ориза.

Варите манджата до сваряване на ориза като бъркате от време на време.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар