gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Мераклийски милинки

Мераклийски милинки

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6822k3
Мераклийски милинки
Снимка: Таня Левенова
1 / 6
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Така е, мераклийски са, но само с мерак не става - ще трябва да запретнете ръкавите и да ги приготвите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното размесено с маята и останалите продукти се омесва средно твърдо тесто. Брашното се прибавя постепенно.

От тестото веднага се правят топчета /по-големи от орех/, като ръцете се намасляват с олио. Поставят се в тава застлана с хартия за печене на разстояние. Между тях се ръси натрошено сирене.

Така приготвени топчетата допълнително се намазват с четка потопена в олио. Покриват се с найлон и се поставят във фурна включена на 20 градуса да втасват.

След 50 минути се намазват с приготвената паста. За нея - маслото се разтопява в касерола, добавят се брашното и галетата. Запържват се леко, касеролата се маха от котлона, прибавя се киселото мляко.

След леко охлаждане се добавя и яйцето, като се бърка бързо с тел до получаване на еднородна смес.

Втасалите милинки се намазват с пастата и се поставят във студена фурна. Тя се включва на 180 градуса и печенето продължава 40 минути, до готовност и според фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
40
30
21
10
Дай твоята оценка: