Канелен щрудел с грис
Štrudla od cimeta sa grizom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Канелен щрудел с грис

Канелен щрудел с грис

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1877943025231
Канелен щрудел с грис
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Невероятно е колко изкусително може да изглежда един шрудел"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 - 6 бр. (средна големина)
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • канела - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - шепа натрошени
  • пудра захар - за поръсване
  • ябълки - резени за украса
  • сладко - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Объркват се с орехите, половин чаша захар, канелата и ванилията. Оставете за кратко, за да поемат ябълките от ароматите.

Смесете сухите съставки - брашното, гриса, бакпулвера и 1 ч.ч. захар. Разбъркайте.

Смесете двете смеси, добавете разтопеното масло, разбъркайте добре до пълно хомогенизиране.

Намаслете тавичка и разстелете сместа. Може да нарежете 1 ябълка, почистена от семките (извън посочената бройка) на рингове и да ги подредите като завършек.

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути.

След като е изпечен и леко охладен, сложете в центъра на всеки ябълков ринг по 1 ч.л. сладко от сливи. Поръсете се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: