Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с пресни печурки, ориз и бамбук

Пилешко филе с пресни печурки, ориз и бамбук

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Пилешко филе с пресни печурки, ориз и бамбук3 / 3
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Пиле, бамбук и гъби, поднесени със свежа салата - това съвършено ястие няма нужда от абсолютно нищо друго, освен от вашия лайк"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • печурки - 200 г
  • бамбук - 20 - 30 г
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържих 500 г филе в 2 с.л. кокосово масло. То пусна малко водичка, така че го оставих да поври, докато започна да се запържва, добавих 200 г гъбки без да ги режа и ги оставих да се запържат и те.

Докато се запържват измих хубаво около 100 г ориз и накиснах във вряла вода. Когато гъбите и филето бяха добили лек цвят, изцедих и прибавих и ориза с 1 с.л. соев сос и щипка черен пипер. Залях с 200 мл вода. Тъй като всичко останало е почти сготвено, водата е съобразена само с ориза. Аз го приготвям 1:2.

Накрая сложих и парченца бамбук, който може да намерите във всеки голям супермаркет, на щанда с китайските вкусотии. Оставих да покъкри на бавен огън, на моя котлон на 4 степен, докато изври водата - задължително под капак.

Салатата микс от лоло росо, лоло верде и рукола, овкусена е с дресинг от 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. бял балсамико, 1.ч.л. горчица, 1 с.л. мед и на вкус хималайска сол.

Идеално допълващи се, изключително вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: