Празена каша с гъби
Kaša od praziluka sa pečurkama

Празена каша с гъби

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289073016441
Празена каша с гъби
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Искате ли да видите каква вкусотия ще приготвим за нула време само с праз от градината и лютеница?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме праза и го нарязваме на шайби. Гъбите ги измиваме, обелваме и нарязваме на едро. В тиган с малко мазнина пържим праза докато леко омекне, след което прибавяме нарязаните гъби.

Разбъркваме и оставяме да се пържат заедно около 5 минути. След това добавяме 1 с. лъжица лютеница, 1 с. л. червен пипер и разбъркваме.

Веднага добавяме 1 и 1/2 с. лъжица брашно, разбъркваме отново и добавяме две чаени чаши вода. Получената каша подправяме с щипка джоджен, щипка чубрица и сол на вкус.

Оставяме кашата да ври около 20 минути, като от време на време разбъркваме. След което отнемаме от огъня и е готова за консумация.

Празената каша с гъби е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: