Гараш торта с орехи

21/02/2017
Драга Мишева
отДрага МишеваЧирак52141
"Любимата на всички торта Гараш, но с една приятна орехова нотка "
Приготвяне35 мин.
Готвене6 мин.
Общо41 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 792
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред с миксер се разбиват белтъците. Бият се докато станат на сняг. Постепенно към тях и при непрекъснато разбъркване се добавя и пудрата захар. Трябва да стане смес, наподобяваща тази за целувки. След това се добавят и орехите, като вече се разбърква с дървена лъжица. Получената смес се разделя на 4 части, от които се изпичат блатовете.

Покриваме дъното на тава с хартия за печене. С помощта на лъжица разстиламе първата част и изпичаме блата. Пече се докато покафенее. Изваждаме блата и го оставяме настрани докато изстине. Така правим и с останалите части от сместа. Ще се получат 4 блата.

Когато блатовете се изпекат, се пристъпва към приготвянето на крема. За целта първо хубаво с миксер се разбиват жълтъците заедно с мекото масло. Добавя се пудрата захар и отново се разбива. След това се добавят и останалите съставки за крема.

Когато всичко е готово може да се пристъпи към реденето на тортата. Внимателно се отстранява хартията за печене от вече изстиналите блатове. Трябва да се внимава, за да не се разчупи някой от блатовете.

Поставяме блата в чиния за торти. Върху него изсипваме част от готовия крем. Така се реди докато не наредим всичките 4 блата. Най-отгоре трябва да се завърши със последната част от крема, като се намазва и отстрани. Тортата се прибира в хладилника, за да стегне.

Когато тортата е стегнала, разтапяме шоколада на водна баня. С него заливаме тортата, а с натрошените орехи поръсваме хубаво отгоре и отстрани.

Отново оставяме в хладилника за да стегне. Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар