gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Свински пастет от дроб

Свински пастет от дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3227k
Свински пастет от дроб1 / 2
01/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Ако сте любители на пастета, непременно трябва да опитате и нашето предложение за домашно приготвен свински пастет с дроб!"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г
  • лук - 1 малка глава червен
  • чесън - 5 скилидки
  • гъби - 2 броя печурки
  • лимони - 1 ч.л. настъргана кора
  • захар - 2 щипки
  • карамфил - 2 розички счукан
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
  • масло - 150 г
  • сметана - 50 мл течна
  • червено вино - 100 мл
  • бренди - 100 мл
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре и почистете от ципите черния дроб. Нарежете го на парчета. Загрейте мазнина и запържете ситно нарязаните лук, чесън и гъби.

Когато омекнат, към тях добавете черния дроб и подправките, както и захарта. Запържете за няколко минути, като бъркате и долейте сметаната.

Бъркайте и когато започне да се сгъстява, снемате от котлона. Всичко се сипва в блендер или кухненски робот.

Деглазирайте тигана с виното и брендито и оставете да ври на слаб огън, докато течността се редуцира наполовина.

Добавете я към дроба с размекналото се масло, като заделите около 1-2 с.л. Хубаво пасирайте цялата смес и я разсипете в огнеупорни съдове.

Отгоре сложете лимоновата кора и залейте с разтопеното масло, за да се запечата. Сложете да се пече на водна баня в умерена фурна за около 10-15 минути.

Готовия пастет съхранявайте в хладилник. Може да избегнете финалното печене, ако добре сготвите свинския черен дроб при пърженето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка: