Бьоф Делисиьо
Delikatesna teletina

Бьоф Делисиьо

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4552k2
Бьоф Делисиьо
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 4
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ние пишем отличен на тази великолепна авторска рецепта, а вие опитайте, коментирайте и най-вече - оценете майсторството"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви едно вкусно телешко от мен. Лесно за приготвяне и достатъчно вкусно, за да впечатлите гостите си.

Нарязвате на кубчета около 1 кг телешки шол (ако се налага махнете ципите му). Запържвате го със зехтина хубаво от всички страни.

Когато добие приятен златист цвят заливате с чаша вода. Към месото добавяте и 2 бр. дафинов лист. Оставяте да изври и пак доливате още 3 пъти.

През това време си нарязвате голяма глава лук на ситно и голям морков на кубчета. Когато месото започне леко да се къса с вилицата, добавяте и зеленчуците.

Дотогава водата трябва да е извряла и да е останало на мазнина. Към зеленчуците и месото добавяте пушен червен пипер, черен пипер. Запържвате всичко и добавяте още чаша вода, шепа тъмни стафиди и лъжица доматено пюре.

Посолявате с хималайска сол. Оставяте ястието да се сгъсти.Може да го поднесете с гарнитура от бял ориз или картофено пюре.

Авторска рецепта

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: