Рибени шишчета

22/02/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф73022323652
"Загрейте скарата, мариновайте шишчетата и сложете виното да се изстудява - може и в обратен ред "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • рибено филе - 800 г
  • лук - 1 глава кромид ситно нарязана
  • лук - 1 по - дребна глава кромид нарязана на шайби
  • дафинов лист - 1 бр. натрошен
  • лимонов сок - 3 с. л.
  • лимон - 1 бр.
  • олио - 3 с. л.
  • бяло вино - 1 ч. ч.
  • печурки - 200 гр. (по - дребни)
  • домати - 2 бр. (по - дребни, може и 5 - 6 бр. чери домати)
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се поръсват със сол и черен пипер. В купа се смесват ситно нарязаният лук, натрошеният дафинов лист, лимоновият сок, олиото и виното и се разбърква всичко добре.

Филетата се слагат в купата със сместа да се мариноват за няколко часа.

На шишчета се нанизват кубчетата рибно филе, като между всяко кубче се слага цяла гъбка, колелце лук, нарязаните на филийки домати или цели чери домати.

Изпечете на предварително загрята скара, като ги обръщате. Сервирайте в плоски чинии, поръсете с ситно нарязан магданоз и резен лимон.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар