gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми с прясно и кисело мляко

Катми с прясно и кисело мляко

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k25k23
Катми с прясно и кисело мляко
Снимка: Мария Симова
1 / 5
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Уникално вкусни катми! От нас рецептата, а на вас оставяме да решите с какво ще ги поднесете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера затоплете леко смесените кисело и прясно мляко и разтворете маята в него, сипете сместа в голяма и дълбока купа.

Отделно разбийте яйцата и добавете солта, захарта и олиото, прибавете сместа към млеката. С помощта на телена бъркалка бъркайте в една посока и прибавяйте на части от пресятото брашно.

Накрая сместа ви трябва да е гладка и гъста. Поставете сместа на топло завита със стреч фолио за около 40 минути. Нагрейте сача на умерен котлон, намажете с малко масло и сипете с помощта на черпак от сместа.

След като се изпече катмата до желания от вас загар, обърнете от другата страна и изпичате отново до желания от вас загар. Подредете катмите една върху друга като между тях мажете леко с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: