Катми с прясно и кисело мляко

22/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф820478007
"Уникално вкусни катми! От нас рецептата, а на вас оставяме да решите с какво ще ги поднесете "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 861
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера затоплете леко смесените кисело и прясно мляко и разтворете маята в него, сипете сместа в голяма и дълбока купа.

Отделно разбийте яйцата и добавете солта, захарта и олиото, прибавете сместа към млеката. С помощта на телена бъркалка бъркайте в една посока и прибавяйте на части от пресятото брашно.

Накрая сместа ви трябва да е гладка и гъста. Поставете сместа на топло завита със стреч фолио за около 40 минути. Нагрейте сача на умерен котлон, намажете с малко масло и сипете с помощта на черпак от сместа.

След като се изпече катмата до желания от вас загар, обърнете от другата страна и изпичате отново до желания от вас загар. Подредете катмите една върху друга като между тях мажете леко с масло.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар