gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Бързи содени питки

Бързи содени питки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Бързи содени питки
Снимка: Мария Симова
1 / 4
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Ето една вкусна идея за закуска, от която може веднага да се възползвате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти да са на стайна температура поне за час. В голяма и дълбока купа прибавете киселото мляко и загасете содата за хляб в него, разбъркайте докато млякото бухне. Добавете солта и натрошеното на по-едро сирене.

Прибавяйте на части от пресятото брашно, щом тестото спре да се лепи по пръстите спирате да месите. От него оформете топки по-големи от яйце, наредете ги в намазана с олио тава на малко разстояние едно от друго.

В средата на всяко топче направете малка дупка (не до долу) и поставете малко кубче масло. Поставете тавата в студена фурна и включете на 180 градуса, печете до златист цвят.

Забележка: Така поставени в студена фурна, по време на постепенното нагряване на фурната, содените питки имат възможността да се надигат постепенно и същевременно изпичат бавно. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: