gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Мързелив тутманик със сиренце

Мързелив тутманик със сиренце

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Мързелив тутманик със сиренце
Снимка: Мария Симова
1 / 15ВИДЕО
18/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Уникално вкусен тутманик без месене - запишете си рецептата и хапвайте с удоволствие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сипете леко затопленото мляко и разтворете маята в него.

Добавете разбитите яйца, солта и разбъркайте, прибавете на части пресятото брашно и бъркайте в една посока с шпатула, сместа ви трябва да е гъста и гладка.

Надробете сиренето към нея на по-едро и внимателно разбъркайте до смесване.

Сипете сместа в тава, в която предварително сте поставили и разпространили равномерно половината мазнина, върху сместа разпространете и останалото количество мазнина.

Поставете тавата на топло място за около 20 минути и нагрейте фурната на 180 градуса. След определеното време поставете тавата във нагрятата фурна и печете тутманика до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
530
42
30
20
11
Дай твоята оценка: