Свинско с ориз по китайски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5017k
Свинско с ориз по китайски1 / 2
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ето така ще го приготвите по-вкусно и от майстор готвач в китайски ресторант!"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • свинско месо - 250 г
  • яйца - 1 брой
  • грах - около 100 г, по желание
  • бульон
  • олио
  • сол
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в 3 ч.ч. вода или бульон до готовност, след което го измийте в гевгир и оставете да се отцеди.

Свинското нарежете на парчета и сложете да се свари. Отцедете го добре и го сложете хубаво да се запържи в тиган със сгорещена мазнина.

Добавете граха, малко сол и черен пипер на вкус и чукнете 1 яйце.

Бъркайте, докато яйцето се раздроби и свари, след което добавете отцедения ориз.

Разбъркайте за още няколко минути, докато пърженият ориз е напълно готов и добавете още сол на вкус.

Свинското с ориз по китайски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
519
43
33
21
10
Дай твоята оценка: