gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна Торта с пудинг и банани

Домашна Торта с пудинг и банани

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59315117320
Домашна Торта с пудинг и банани
Снимка: Драга Мишева
1 / 3
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Колкото и богата фантазия са имате, пак няма да може да си представите вкуса на тази великолепна торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • пудинг - 1 бр. шоколад
  • пудинг - 1 бр. ванилия
  • банани - 2 бр.
  • бисквити - 3 - 4 бр. какаови
  • сметана - 1 кутия / средна/
  • шоколадови пръчици - 4 пакетчета
  • вода - и захар за сиропиране
  • прясно мляко - 1 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата. Към тях се добавя захарта и хубаво се разбива с миксер. Накрая се добавят олиото, млякото, брашното, содата и захарта.

Разбива се докато се получи гладка и гъста смес. Тази смес се разделя на 3 равни части, от които се изпичат блатове. Всеки блат се надупчва с клечка за зъби. Когато блатовете са готови си разтваряме захарта във водата.

Във форма за торта поставяме първия блат върху хартия и го сиропираме с помощта на лъжица. Приготвяме си шоколадовия пудинг според указанията и го изсипваме върху блата. Вземаме единия банан и го нарязваме на малки парченца, които разпределяме върху пудинга. Отгоре поставяме втория блат и отново го сиропираме.

Приготвяме пудинга ванилия и го изсипваме. Вземаме шоколадовите бисквити и ги счукваме на ситно. С тях поръсваме върху ваниловия пудинг.

Най-отгоре поставяме третия блат, който също сиропираме. Оставяме тортата да изстине и я прибираме в хладилник за около 1 час. Целта е пудингът хубаво да стегне.

През това време може да си разбиете сметаната на твърда пяна и също да я оставите в хладилника да стегне.

Когато тортата е готова я вадим от формата. Извадете я заедно с хартията, която е поставена отдолу. Извадете сметаната и изсипете върху тортата. Отстрани също намажете със сметана.

Отгоре поръсете равномерно шоколадовите пръчици. Нарежете втория банан на тънки кръгчета и го наредете отстрани на тортата. Оставете тортата да престои малко за да омекнат сиропираните блатове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: