Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ориз на фурна»Овнешко с праз и ориз на фурна

Овнешко с праз и ориз на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Безспорно това овнешко става най-вкусно, когато е приготвено на печка на дърва, но ще си оближете пръсти и вкъщи"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - около 1 кг, нарязано на порционни парчета
  • праз - 1 връзка (около 1 кг)
  • домати - 300 г (стерилизирани)
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 с л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овнешкото се сварява в 2 чаени чаши вода. Прибавя се праз лук, нарязан на колелца, олиото, солта и червеният пипер.

Когато празът поомекне, се добавят доматите и оризът.

Накрая се добавя една чаена чаша вода, всичко се разбърква хубаво и се прехвърля в тавичка.

Пече се в умерено загрята фурна, докато оризът набъбне и достатъчно и ястието остане на мазнина.

Оризът на фурна се сервира, поръсен с прясно смлян черен пипер.

Овнешкото с праз и ориз на фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: