Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Фахитас Пикантно пиле

Фахитас Пикантно пиле

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Фахитас Пикантно пиле
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Може никога да не станете гурме готвачи, но с наша помощ ще се научите да приготвяте най-вкусните фахитас с пикантно пилешко месо"

Необходими Продукти

  • За пикантното пиле
  • пилешки гърди - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • чили сос - на вкус (или чили на прах)
  • черен пипер - 1 щипка
  • лют червен пипер - на вкус
  • кимион - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сос барбекю - 3 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • захар - 1 ч.л.
  • За питките
  • брашно - 250 г +малко за доизмесване
  • вода - 125 мл (леко затоплена)
  • зехтин - 50 мл (или слънчогледово олио)
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука на ситно, а чушките на 6-7-сантиметрови лентички. Пилешките гърди нарежете на кубчета.

Запържете лука с малко сол за 4-5 минути на среден огън.

Сложете чушките и когато леко поомекнат, прибавете пилето.

Гответе 3 минутки и тогава сипете соевия сос, чилито, кимиона, лимоновия сок, черния и червен пипер и сол на вкус. Накрая прибавете и лъжичката захар и соса барбекю. Бъркайте добре , за да се смесят добре всички подправки и да пуснат аромата си. След още 3-4 мин отстранете от огъня като първо се уверите че пилето е готово .

За тортилите /тънки питки, разбъркайте всички съставки и замесете еластично, не прекалено твърдо тесто.

Разделете го на 12 топки и всяка разточете на тънка питка (ако ги слагате една върху друга, полагайте между тях найлонче, за да не се слепват.

Печете ги на сгорещен тиган с незалепващо дъно (може да го намазните, за да сте сигурни, че няма да залепнат) Една-две минути от всяка страна е достатъчно.

Сервирайте вкусното пикантно пиле със тортилите слагайки от сместа върху тях и завивайки като палачинка, но подгъвайки долния край, за да е по -удобно за консумация.

Внимавайте да не прекалите с пикантното и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: