Кюфтета по панагюрски
Panagyurishte-Style Meatballs
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета по панагюрски

Кюфтета по панагюрски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
Кюфтета по панагюрски1 / 3
03/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Една от любимите ни рецепти от тефтера на баба - Крехки кюфтета по панагюрски с богат сос"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 600 г телешка
  • лук - 1 глава
  • ориз - към 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л. ронена
  • за соса
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. доматено пюре
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте каймата със сол на вкус, черния и малко червен пипер, кимиона, чубрица, ориза и възможно най-ситно накълцаната глава лук. Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в малко брашно.

За соса сложете другата глава накълцан лук да се задуши в сгорещено олио. Добавете червения пипер, разбъркайте бързо и долейте топла вода или бульон.

Щом заври, пуснете приготвените кюфтенца и оставете да се вари до увирането на ориза.

След това размийте соса с доматеното пюре и добавете още малко подправки на вкус. Накрая по желание сгъстете соса с размитото брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
514
42
30
20
10
Дай твоята оценка: