Телешко месо със сметана

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Телешко месо със сметана1 / 2
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Крехко телешко със сметана - разбира се, че искаме да ни поканите на обяд"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото филе се нарязва на порционни парчета, поръсва се със солта и черния пипер.

Запържва се с олиото на умерен огън, накрая се добавя и лукът, нарязан на по-ситно.

Трябва да се бърка често, за да не загори. Накрая се добавя брашното, разтворено хубаво във бялото вино, бърка се непрекъснато. Вари се на много слаб огън, докато месото стане крехко.

Накрая се добавя сметаната и се загрява още за около 5-10 минути, за да се смесят добре продуктите и телешкото задушено да се сготви напълно.

Сервирайте с картофена салата, обилно поръсено със ситно нарязан магданоз.

Телешкото месо със сметана е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: