gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Гъше Месо»Печена Гъска»Пълнена гъска и задушена с кисело зеле

Пълнена гъска и задушена с кисело зеле

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4119591587211
Пълнена гъска и задушена с кисело зеле1 / 2
24/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене220 мин.
Общо250 мин.
Порции7

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън.

В купа смесваме ситно нарязаните лук, шунка, гъби и изстискания хляб. Разбъркваме всичко много добре и добавяме яйцата, магданоза и черния пипер.

С така приготвената плънка пълним гъската и я зашиваме добре с конец. Слагаме я в дълбока тенджера и изсипваме бульона, виното, половината масло и нарязаната сланина.

Слагаме капака и го замазваме с тесто. Оставяме ястието да се задуши на тих огън за около 2 часа.

През това време нарязваме зелката и я задушаваме с останалото масло. Подправяме го червения пипер и малко черен пипер.

След като извадим гъската от тенджерата я слагаме в тава. Намазваме я с малко масло и около нея слагаме задушеното зеле. Печем в силна фурна за около 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: