Печена гъска по английски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
929
151
705
1
24/02/2017
"Не може да им се отрече на англичаните - разбират от готвене на гъски и смешни шапки "
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 521
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Гъска

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън.

В купа слагаме нарязаните на ситно дреболии, настърганата ябълка, стафидите, бадемите, наситнения магданоз, подправките и половината масло. Разбъркваме всичко и с така получената плънка напълваме гъската.

Зашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода. Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар