Печена гъска по английски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4119601587411
Печена гъска по английски1 / 2
24/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции7
"Не може да им се отрече на англичаните - разбират от готвене на гъски и смешни шапки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън.

В купа слагаме нарязаните на ситно дреболии, настърганата ябълка, стафидите, бадемите, наситнения магданоз, подправките и половината масло. Разбъркваме всичко и с така получената плънка напълваме гъската.

Зашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода. Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: