Домашен кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
Домашен кашкавал1 / 3
03/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне150 мин.
Готвене30 мин.
Общо180 мин.
"По хубаво от домашното няма, затова днес ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо купувате боклуци пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.

Рейтинг

5 18
4 18
3 8
2 5
1 0
Дай твоята оценка: