Начин на приготвяне
Гъбите и чушката се нарязват на ситно и заедно с 1 с. л. масло се загряват в закрит съд 3 минути при пълна мощност на микровълновата, като се разбърква един път. Прибавят се доматеният сос и нарязаните маслини и се пече 3 минути при 100%.
Разбърква се и се оставя настрана. Слага се 1 с. л. масло в широка тава, покрива се и се разтопява за 20-30 секунди при 100%. Отделно се разбиват яйцата, прибавят се млякото, солта и черният пипер.
Половината от сместа се изсипва в тавата, покрива се с восъчна хартия и се пече 2 минути при 100%.
Разбърква се внимателно, така че изпечената по краищата част да остане в средата. Покрива се и се пече още 2 минути при 100%. Готовият омлет се изважда в чиния.
По същия начин се приготвя и останалата смес. В средата на всеки омлет се изсипва по 1/2 чаша от соса, прегъват се на две, изсипва се останалия сос и се поръсва с кашкавала. Всеки омлет се разрязва наполовина и се сервира.