Лучена яхния с гъби

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1877933025221
Лучена яхния с гъби
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Сочна зеленчукова яхния, която настоява, изисква да бъде поднесена с бяло вино и нищо друго"

Необходими Продукти

  • лук - 2 по - големи глави
  • чушки - 1 червена и 1 зелена
  • гъби - около 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • сос от нар
  • вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола се слага олио, колкото да покрие дъното. Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Изсипва се в сгорещеното олио.

Пиперът се почиства от семките и се реже на дълги и тънки парченца.

Когато лукът е поомекнал, прибавяме нарязания пипер, разбъркваме, поръсваме с черен пипер и мащерка и оставяме да се задушават.

Гъбите почистваме и нарязваме на жулиени. Добавяме ги към зеленчуковата смес, поръсваме с малко сол, прибавяме виното и соса от нар (не е задължителен, аз го ползвам за овкусяване на салати, но обичам и да готвя с него - придава по-нетрадиционен вкус). Оставяме ястието да се задушава на тих огън около 20-30 мин. Периодично разбъркваме.

Сервираме с добре охладено бяло вино.

* Не съм добавяла вода, тъй като гъбите пускат достатъчно - целта ни е да изври течността и ястието да остане на гъст сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
20
11
Дай твоята оценка: