Плодов кекс

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1877783023021
Плодов кекс
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Не просто кекс, а уникален сладкиш, богато гарниран с плодове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с половината захар. След това добавете млякото, маслото и пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Разбийте добре.

Разбийте белтъците с останалата захар на твърд сняг. Прибавете към кексовата смес. Внимателно разбъркайте, за да се запази въздушността на текстурата.

Плодовете нарежете на парченца, оваляйте ги в галета.

Продълговата тавичка застелете с хартия за печене. Изсипете кексовата смес, отгоре подредете плодовете. Поръсете със сушените плодове.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса. Проверявайте с дървен шиш дали кексът е изпечен (не трябва да остава тесто по клечката).

* Аз съм ползвала едни и същи плодове - пресни вишни в плънката на кекса и сушени за декорация.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: