gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешки орехчета с естрагон и коняк по арменски

Агнешки орехчета с естрагон и коняк по арменски

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289252991k1
Агнешки орехчета с естрагон и коняк по арменски1 / 2
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган олиото. Подправете агнешкото със сол и пипер и запържете на висока температура, докато омекне и покафенее от двете страни. Извадете от тигана и поддържайте топло.

Свалете тигана от печката, отлейте излишното олио, прибавете коняка и по желание фламбирайте. Долейте бялото вино и загрейте, докато сосът се намали до 3/4 от началното количество.

Прибавете агнешкия бульон и естрагона. Оставете да ври на ниска температура 3-4 минути. Подправете всичко. Сервирайте агнешките орехчета със соса и гарнирайте със стръкчета естрагон

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: