Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с три вида брашно

Хляб с три вида брашно

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239312
Хляб с три вида брашно4 / 4
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Три вида брашно и вода от девет кладенеца - как няма да стане вълшебно вкусен"

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 100 г
  • пълнозървесто брашно - 120 г
  • брашно - 200 г бяло
  • вода - 270 мл
  • мая - 3 ч.л. суха
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • олио - 1 1/2 с.л.
  • мед - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се сухите съставки и се омесват добре. Отделно се смесват течните съставки и към тях постепенно се прибавят сухите. Омесва се меко тесто. Оставя се да втаса за около час.

Втасалото тесто се омесва и от него се оформя хлябът. Поставя се във правоъгълна форма за кекс и се оставя да втаса още веднъж.

Готовия, втасал хляб се поставя във фурната и се пече на 200 градуса за около час, до готовност. Добре е във фурната да се постави съд с вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: