Двойно шоколадова торта

КалинаКалина
Новак
10733657
Двойно шоколадова торта3 / 3
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
16
"Знаете ли какво е по-хубаво от шоколадова торта? Точно така, двойно шоколадова торта"

Необходими Продукти

  • За глазурата
  • шоколад - 200 г млечен
  • черен шоколад - 100 г
  • течна сметана - 300 мл
  • масло - 100 г
  • За блатовете
  • масло - 260 г
  • вода - 140 мл
  • захар - 450 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 4 големи
  • брашно - 360 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • мляко - 120 мл
  • какао - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Глазура:

В купа смесете добре двата шоколада с врящата сметана за готвене. Добавете и маслото и бъркайте, докато и шоколада и маслото не се разтопят напълно. Приберете в хладилника за около 2 часа, за да се стегне.

Блатове:

В купа смесете какаото, горещата вода и млякото. В друга купа сложете размекнатото на стайна температура масло с пресятото брашно, солта и содата. Разбийте с миксер, трябва да се получи смес на малки трохички.

Към нея се добавят какаовата смес и захарта и се разбива отново. Добавят се и яйцата и ванилията и пак се разбива. Тестото се разделя на две и от двете половини се пекат два блата. Пекат се за около 30-40 минути в фурна, загрята предварително на 175°С.

Когато и двата блата изстинат напълно, върху единия се маже от глазурата. Отгоре се слага втория и цялата торта се покрива с останалата глазура. Оставя се да преседи в хладилника за 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Като видя нещо толкова шоколадово, няма как да не изразя възхищението си. За мен колкото по шоколадово, толкова по добре :) Чудесна торта!
25.02.2017 17:40