Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с кроасани и коняк

Сладкиш с кроасани и коняк

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k2k7
Сладкиш с кроасани и коняк
Снимка: Марияна
1 / 5
25/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Открихме какво да направим с всички стари кроасани, които сме събрали, и обещаваме, че много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • кроасани - 4 бр. с шоколад
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч.
  • коняк - 3 с.л
  • захар - 7 с.л. за карамел
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарваме си яйцата на стайна температура. Едно след друго ги слагаме в дълбока купа. В купа разбиваме яйцата с миксер продължително докато станат на пухкав приятен крем.

Постепенно прибавяме 1 ч.ч захар и пак разбъркваме с миксера. Трябва захарта да се разтопи. След това добавяме коняка. Постепенно в купата при другите продукти прибавяме и прясното мляко. Разбъркваме пак всичко с миксера около 10 мин.

Яйцата, които използвах са големи домашни, и сладкишът стана ароматен и жълтичък на цвят. Използваме кроасани с шоколад. Нарязваме кроасаните на кръгчета с остър нож. Хубаво е да използваме кроасани, които не са много меки. В касерола изсипваме захарта и я карамелизираме.

Изсипваме в кръгла форма за сладкиш вече приготвения карамел. Като изстине леко започваме да редим парчетата от нарязаните кроасани плътно едно до друго. Накрая заливаме с млечната смес с яйца, захар и коняк.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса фурна. Като се опече и изстине го обръщаме върху голяма красива тортена чиния.Режем сладкиша като торта. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: