gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с турски кори

Банички с турски кори

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1877943025231
Банички с турски кори
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
26/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Разкошни сладки банички с уникална плънка и турски кори - кой иска да ги опита?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Турските кори са много тънки и нежни. Представляват кръгла кора с диаметър около 50 см.

Аз оформям малки банички, като нарязвам кората на квадрати, в които мога да сложа плънка по желание, да я опаковам и да сложа в тавата за печене.

Варианти за плънки:

1. Яйцата се разбиват, добавя се натрошеното сирене, настъргания кашкавал. Разбъква се. Подправя се с куркума.

2. Ябълките се почистват от семките, обелват се и се настъргват. Орехите се смилат. Сместа се подправя с канела и индийско орехче.

3. Пиперкеното пюре се обърква със сиренето и настъргания морков.

Можете да оформите баничките като пурички, триъгълници. Можете също така да работите и безда намазнявате корите.

Подрете баничките в тава, застлана с хартия за печене. Намажете ги с разбит жълтък. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.

* Баничките се издуват като балон (предполагам, е някаква реакция на тестото, споделям, да не се чудите като мен).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: