Пастичка с два крема и шоколадова глазура
Kolač sa dva krema i čokoladnim prelivom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастичка с два крема и шоколадова глазура

Пастичка с два крема и шоколадова глазура

Пастичка с два крема и шоколадова глазура
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
26/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
10
"Колко много трябва да бъдеш обичан, за да те събудят с трясна мини тортичка с два вида крем?"

Необходими Продукти

  • Необходими продукти за двата блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 - 3 бр.
  • какао - 1 ч.л.
  • сметанов крем
  • крем - сладкарски крем с аромат на сметана без варене
  • За какаов крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 яйца
  • ванилия - 1 бр.
  • царевично брашно - 30 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • за шоколадова глазура
  • шоколад - 150 - 200 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 100
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на блатовете: В дълбок съд разбиваме яйцата със захарта. Предварително в брашното разтваряме бакпулвера и след това пресяваме.

Към яйцата и захарта прибавяме ванилията, олиото, водата и брашното. Разбива се много добре.

Тази смес разделяме на две равни части, като в една от тях поставяме какаото и бъркаме до получаване на хомогенна смес.

В кръгла форма с падащо дъно, поставяме хартия за печене и след това изсипваме сместа. Така правим и с другата смес. Печем в загрята фурна до покафеняване.

Начин на приготвяне на кремовете:

За сметановия крем следвах указанията написани на самия крем.

За какаов крем:

Разбиваме яйцата със захарта след това прибавяме брашното, ванилията и млякото на тънка струя.

Разбиваме добре с миксер. Добавяме накрая какаото и пак разбиваме. Варим докато сме сигурни , че тази гъстота ни харесва.

Начин на приготвяне на шоколадова глазура:

Начупваме на парчета шоколада и прибавяме към кипналото вече мляко, след което прибавяме масло, какаото и захар.

Бъркаме с дървена шпатула докато се разтопи шоколада и придобие гъстотата както пожелаем. Oставяме да изстине.

Сглобяване на пастата:

Вземаме изпечените блатове. Върху кафявия блат изсипваме какаовия крем

Поставяме отгоре белия блат, след което изсипваме сметановия крем. Завършваме с кафявия блат.

Накрая мажем с шоколадова глазура, след което настъргваме и шоколад на най-едрото на рендето.

Режем по желание. В случая съм го отрязала правоъгълно, но може и на триъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
41
30
21
10
Дай твоята оценка: