gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Кекс с царевичен грис

Кекс с царевичен грис

VeselinaVeselina
Готвач
2631k6796563
Кекс с царевичен грис
Снимка: Veselina
1 / 5
27/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
"Да, кекс може да се приготви и с царевичен грис и обещаваме, че много ще ви хареса"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в дълбока купа 12 с.л. царевичен грис (почти с връх). Използвах румънски царевичен грис, малко се различава от този, който съм купувала в България.

В киселото мляко слагаме ½ ч.л сода за хляб и разбъркваме. Оставяме настрана да се активира. При царевичният грис слагаме 1 ч.л бакпулвер и размесваме. Разбиваме с вилица в друга купа две малки яйца. Към тях прибавяме солта и захарта и пак разбиваме. Отмерваме 50 мл олио.

После слагаме и олиото и киселото мляко с активираната вече сода. Най–накрая постепенно поставяме царевичния грис и разбъркваме. Натрошаваме сирене - около 1 ч.ч. Разбъркваме всичко. Намазваме си с олио формата за кекс. Посипваме я с брашно.

Предварително загряваме фурната на 200 градуса и после намаляваме. Изсипваме сместа и заглаждаме.

Печем до суха клечка във фурна на 180 градуса. След като се изпече и изстине малко, обръщаме кекса в подходящ съд.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: