Картофени крекери с пармезан
Krekeri od krompira sa parmezanom
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Картофени крекери с пармезан

Картофени крекери с пармезан

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Картофени крекери с пармезан
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25 бр.
"Веднага да си намерите повод за парти, за да видим как са ви се получили тези уникални картофени крекери с пармезан"

Необходими Продукти

  • картофи - 200 г (един по - голям или два малки)
  • брашно - 150 г
  • масло - 60 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • пармезан - 3 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • за гарниране
  • сирене - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • филе - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги настържете на ситно ренде, а след това смесете с брашното, мекото масло, зехтина, настъргания пармезан и малко сол и замесете тесто.

Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 5-6 мм и изрежете бисквити с формичка. Подредете бисквитите върху хартия за готвене.

Загрейте фурната. Изпечете крекерите на 180 градуса за 15-20 минути. Хубави са си и така, но могат и да бъдат поднесени с още нещо.

Гарнирайте с крем:

Стрийте бучка краве сирене и смесете с лъжица майонеза и две лъжици заквасена сметана. Разбъркайте и сложете върху крекерите по една кафена лъжичка крем. Отгоре добре стои и ролце от филе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: