gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мусака»Мусака от тиквички с ориз

Мусака от тиквички с ориз

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k20
Мусака от тиквички с ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 3
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
"Различна, вкусна и изключително сочна мусака. И не, не сме забравили месото - тази е специално за нашите приятели вегетарианци"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера задушете ситно нарязания лук с малко вода до омекване, добавете нарязаните на малки кубчета тиквички, оставете ястието да се задушава за около 5 минути като периодично разбърквате.

Прибавете доматите, ориза и разбъркайте. Оставете така, докато ориза поеме течността и добавете червения пипер, разбъркайте за кратко.

Прехвърлете ястието в подходяща тава и залейте с 3 ч.ч. гореща вода, прибавете подправките и посолете.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна да се пече.

Приготвите си заливката като смесите разбитите яйца с киселото мляко и (препоръчвам) препечено брашно, разбъркайте до еднородна смес.

Когато оризът е полуготов, разпределете равномерно заливката и печете само на горен реотан до желания от вас загар на заливката на мусаката.

Мусаката от тиквички с ориз е готова.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: