Домашен козунак

05/04/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
"Златни ръце и много желание - това са тайните съставки на най-вкусния козунак "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 736
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко топла вода, щипка захар и няколко капки оцет. Прибавете малко брашно, разбъркайте на каша и оставете да втаса на топло.

Щом шупне добавете към тази смес всички останали продукти и замесете добре гладко тесто. Трябва да стане меко и хомогенно.

Покрийте го с кърпа и оставете хубаво да втаса на топло, докато увеличи 2 пъти обема си. Премесете втори път с малко брашно и го оформете на дълъг фитил с ръце.

Завийте фитила като плитка и го сложете в намазнена продълговата форма. Отново оставете на топло да втаса за около 20 минути.

След това го намажете с разбит белтък и по желание поръсете с кристална захар, нарязани ядки и т.н. Сложете домашния козунак да се пече за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
подобни рецепти тук

5 9
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мария
Мария
14.12.2014 07:09
не е козунак,но не е и хляб
3
0
СС
СС
04.05.2013 21:09
Ужасно кисело и не особено сладко. Нещо не направих като хората явно...
0
0
А. Борисова
А. Борисова
06.04.2012 09:46
слагай ги между отделни прегънати фитили или .. Раздели на 3 части, всяка леко разточи, вътре пъхаш по малко плънка, затваряш добре и тези 3 фитила правиш на плитка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв