Агнешко печено с винен сос

Агнешко печено с винен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Агнешко печено с винен сос1 / 2
06/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4-6
"Агнешко обожаваме да хапваме, не само по Великден, но непременно по тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре изчистете агнешката плешка от ципи и мазнини, ако има. Направете 10-12 прореза с нож и шпиковайте месото със скилидките чесън. Разбъркайте заедно зехтина, лимоновия сок, меда и розмарина и намажете агнешкото обилно с този сос. Оставете го в покрит съда да престои за известно време, за да се овкуси.

Прехвърлете го в намазнена тава и сложете да се пече в умерена загряна, на около 200 градуса фурна. След това агнешко печеното се прехвърля в голяма чиния и се увива с фолио, за да се запари за 15 минути.

През това време пригответе винения сос като запържите в малко мазнина накълцания лук, докато омекне. Долейте виното, оставете да кипне и да почне да се изпарява и долейте бульона. Оставете да ври, докато сосът се редуцира до количество 1 ч.ч.

Размийте царевичното брашно с малко вода и сгъстете соса с него. Добавете доматеното пюре и подправки на вкус. Разбъркайте и поднесете порция от агнешкото, полято с винения сос.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: