Рисувана торта Парфе
Oslikana Parfe torta

Рисувана торта Парфе

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9523k1
Рисувана торта Парфе
Снимка: Даниела Русева
1 / 5
01/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Когато в гърдите на сладкар бие сърце на художник, резултатът няма как да не е великолепен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В ринг за торта по дъното подредете 20 бишкоти, а върху тях - втори ред бишкоти, срязани на две. Отгоре подредете и резени праскови. Напръскайте бишкотите с 5-6 лъжици сок от компота.

Направете крем:

Отделете жълтъците и заедно със захарта ги разбийте с миксер до побеляване. Прибавете брашното и малко прясно мляко. Разбийте отново и долейте още мляко, след което излейте към останалото мляко и сложете да се вари на огъня, докато кипне и до леко сгъстяване.

Разтворете предварително желатина в 100 мл студена вода. Оставете да набъбне за 5-6 минути. Сложете на водна баня да се втечни и тогава го прибавете към млечния крем.

Сложете крема отново да кипне, прибавете ванилията и оттеглете на хладно да поизстине.

През това време разбийте белтъците сняг с миксер, първо, да се захванат, а след това прибавете пудрата захар и доразбийте до твърди връхчета.

Прибавете белтъците на порции към изстиналия млечен крем и разбъркайте добре с шпатула.

Залейте бишкотите с крема и приберете в хладилника за 3-4 часа.

Нищо особено, нали, но ако нарисувате нещо, вашата торта ще зарадва приятелите ви със своята картинка.

Рисувах с малка четка директно върху желирания крем. За целта е нужно да имате само една-две лъжички водка и прашинки сладкарски боички.

Разтваряйте съответния цвят боя с капки водка, така по-бързо се изпарява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка: