Родопски клин

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1877973005621
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ароматът на този уникален родопски клин има дарбата да ви накара да забравите за всякакви обещания за диети"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в леко подсолена вода в съотношение 1:3 (ориз:вода). Отцедете го хубаво и го смесете с разбитите яйца и натрошеното сирене.

Замесете тесто за баница от 200 мл вода, оцета и брашното - ако се налага, може да увеличите количеството на брашното.

Разточете на две кори. Едната разстелете на дъното на намазнена тава и върху нея изсипете плънката на равномерен пласт. Отгоре сложете другата кора и напръскайте с разтопеното масло.

Печете клина в умерена фурна на 180 градуса до леко зачервяване на тестото.

Може да изпечете клина в тефлонов тиган, като го обърнете с помощта на дървена лъжица, за да се запече равномерно от двете страни.

Родопският клин е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: