Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Рамстек от говеждо месо на фурна

Рамстек от говеждо месо на фурна

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Рамстек от говеждо месо на фурна
Снимка: Ипек Мехмед
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Самотен рамстек на фурна си търси свежа гарнитура за компания"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 500 г контрафиле
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се начуква от всички страни, посолява се и се поръсва с малко брашно, след което се пържи на умерен огън в тиган с олио, докато се зачерви от всички страни.

Прехвърля се в глинен съд, залива се с мазнината, в която е пържено, прибавя се 0.5 ч.ч. топла вода и се пече в силна фурна.

Пържолите се сервират нарязани на филии и гарнирано с пюре от картофи, грах с масло и салата.

Рамстекът от говеждо месо на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: