Агнешко със спанак
Lamb with Spinach

Агнешко със спанак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Агнешко със спанак
Снимка: Анонимен
1 / 4
05/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Вярваме, че основната причина за съществуването на спанака е, за да може агнешкото да бъде приготвяно с него"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва, посолява се и се пържи в масло до зачервяване.

Вади се и в същото масло се слага нарязаните на дребно лук и червена чушка и леко се запържват, след което се прибавя брашното и се запържва докато стане златисто. Размива се с доматеното пюре и след около 2 минути се поръсва с червения пипер. Месото се връща в запръжката, залива се с топла вода и се посолява. Вари се на тих огън до омекване.

Спанакът се нарязва на дребно, задушава се в мазнина и се прибавя към омекналото месо. Със спанака ястието ври около 20 минути. Поднесете порция агнешко с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка: