Кокошка с гъби

01/03/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"С пилето от магазина никога няма да приготвите толкова вкусна яхния, само с домашна кокошка и с тази изпитана рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре кокошката. След това я нарязваме на 6 парчета и ги изпържваме в сгорещеното олио.

Към месото добавяме нарязаните лук и гъби и задушаваме за 10-15 мин. След това добавяме червения пипер, настърганите домати и 1 ч.ч. топла вода.

Оставяме ястието да се вари за 1 час. След това добавяме виното заедно с размитото в него брашно, чесъна, чубрицата, дафиновите листа и маслото. Оставяме ястието още 1 час на огъня до готовност на месото.

Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар