Кокошка с ориз и гъби

01/03/2017
"Вкусна гозба по селски - защото такъв уникално наситен вкус няма как да постигнете с едно пиле от магазина "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо681
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кокошка - 1 бр. + дреболиите на кокошката
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 1 ч.ч.
  • пилешки бульон - 4 ч.ч. от кубче
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сух джоджен
  • масло - 125 г
  • кромид лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме кокошката много добре. След това я нарязваме на порции и я сваряваме в подсолена вода.

Задушаваме нарязания лук в маслото заедно с предварително сварените и нарязани дреболии и гъби. След това добавяме подправките и разбъркваме добре.

Така приготвената смес слагаме на дъното на тавичка, а върху нея добавяме изчистения и измит ориз. Отгоре нареждаме месото и доливаме бульона.

Печем в умерена фурна до извиране на водата.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар