gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Омлет руло по корейски

Омлет руло по корейски

Омлет руло по корейски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
23/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Супер идея - сега остава само да поработите върху техниката и изпълнението, за да се насладите на този вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • зелен лук - 2 - 3 с.л.
  • морков - 1 бр.
  • колбас - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на много ситно лука и колбаса, а моркова настъргваме.

Счупваме 3 яйца и отделяме жълтъците в едни съд, а белтъците - в друг. Разбъркваме внимателно, но не напълно.

Към белтъка добавят нарязаните продукти на половина, солта и бъркаме. Така правим и с жълтъците и останалите продукти.

Леко се намазнява тиганът за печене и след затопляне на средна температура се изсипва около от белтъчната смес.

Когато повърхността на яйцето започне да се стяга, се прегъва малко от единия край, след което се загъва на руло, но не до края, като се оставя малка част.

Отново се омазнява леко тиганът и се излива втората от жълтъчната смес, която да захване и да свърже оставената част от вече почти готовия омлет.

Така правим, докато свърши сместа. Оформя се руло, което се изпича от всички страни.

Охлажда се, преди да се нареже на ивици.

А след това режем на парченца рула и поставяме в чиния.

Отгоре може да се гарнира омлет руло по корейски с кетчуп.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: