Пилешко филе с портокалова марината
Pileći file sa marinadom od pomorandžeChicken Fillet with Orange Marinade
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешко филе с портокалова марината

Пилешко филе с портокалова марината

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3642k8101k5
Пилешко филе с портокалова марината
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
"Сочно и ароматно, никак даже няма да преувеличим ако кажем, че се топи в устата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пилешкото филе на пържоли. Пригответе маринатата, като смесите бялото вино, прясно изцедения портокалов сок, зехтина, черния пипер, къри и щипка сол.

Разбъркайте и с получената смес залейте месото. Оставете го да престои така около 2 часа. Подредете пържолите в тавичка, добавете маринатата, в която са стояли, и налейте още около 100 мл вода.

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути, след което обърнете пържолите и печете още 30 минути.

Извадете тавичката и върху всяка пилешка пържола намажете топено сирене. Върнете във фурната и печете още 10 минути.

Сервираме със задушени картофи и свежа салата, поръсени със сол, лимонов сок, зехтин и пресен копър.

Пилешкото филе с портокалова марината е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: