gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Мини Торти»Мини тортички от американски палачинки

Мини тортички от американски палачинки

М....М....
Новак
19904101
Мини тортички от американски палачинки1 / 2
03/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • брашно
  • бакпулвер
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 10 с.л
  • сол - 1 щипка
  • масло - 4 с.л.
  • течен шоколад
  • какао - 4 с.л.
  • За крема
  • сметана - 200 мл за разбиване
  • течен шоколад - 100 г бял
  • крема сирене - 175 г(филаделфия)
  • пудра захар - на вкус
  • ванилия
  • масло - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се делят на белтъци и жълтъци.

Белтъците се разбиват на твърд сняг с 3 с.л. от захарта и се оставят настрани.

В dруга купа се разбиват яйцата, млякото, ванилиите бакпулверът, останалата захар, маслото и щипката сол.

Разбийте добре и прибавяйте по малко брашно, докато не се получи смес с гъстотата на боза. Прибавете белтъците и бъркайте внимателно с каквото ви е удобно (не с миксер).

Отделете половината от сместа и я разбийте с течния шоколад и какаото.

Пригответе си крема, като разбиете крема сиренето с шоколада , есенцията и маслото, след това смесете с предварително разбитата сметана.

Загрейте тиган, намажете с масло и започнете с палачинките - правете ги по малки от традиционните, които ние познаваме (тези са с диам. около 10 см)

Направете първо едните, а след това и другите.

Редувайте бяла с кафява и мажете с достатъчно крем (аз редих по 4 за тортичка, можете да ги направите и с повече палачинки или с по-малко)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: