Вкусен акордеон от мариновано свинско

02/03/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф78324924743
"На този вкусен акордеон може да се изсвири цяла симфония за лакомниците "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 683
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • За марината
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л. прясно изцеден
  • горчица - 2 - 3 с. л.
  • зехтин - 50 мл.
  • соев сос - 2 - 3 с. л.
  • свинско месо - около 2 кг /обезкостен свински врат или котлет/
  • домати - 2 бр. по - едри
  • пушен кашкавал - 200 г
  • печурки - 200 г гъби
  • чесън - 5 - 6 по - едри скилидки
  • магданоз - 1 бр. връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето свинско месо се нарязва напречно на филийки с дебелина около 1.5 сантиметра, но без да се прорязва до края. Долната му част /основата на месото/ трябва да остане не нарязана.

За маринатата смесваме в купа горчицата, зехтина, лимоновия сок и соевия сос. Разбъркваме хубаво до получаване на хомогенна смес и с четка намазваме месото обилно от всички страни, като не забравяме да намажем и в прорезите. Опаковаме месото стегнато с фолио за свежо съхранение и оставяме да престои в хладилник 10 часа.

След като месото е престояло в хладилника достатъчно, го изваждаме и подготвяме продуктите за акордеона. Измиваме доматите и гъбите и ги нарязваме на шайби с дебелина около 5 милиметра. Пушения кашкавал нарязваме на филии със същата дебелина. Обелваме скилидките чесън и нарязваме на тънки шайби.

Върху тавичка поставяме голям лист алуминиево фолио и преместваме в средата месото. Във всеки прорез слагаме по резен кашкавал, резен домат, по две шайби от гъби и между тях по 4-5 шайби от чесъна.

Увиваме стегнато месото с фолиото като пакет и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна на средна решетка и на включен вентилатор за около 50 минути.

Готовото ястие поднасяме обилно поръсено със ситно нарязания свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар