Празнична питка Пауново перо

02/03/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1361137813884
"Как се прави тази страхотна питка ли? Прочетете рецептата и разгледайте галерията - ето как "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 777
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята сложете в купичка с захарта, разбъркайте и сипете малко от топлото мляко, поръсете с брашно и оставете да се активира.

Пресейте брашното и солта, разбийте яйцата с млякото и прибавете към брашното. Замесете хубаво гладко еластично тесто, оставете да втаса на топло, след което разделете на две, като едната част е доста по-голяма.

Нея разточете на голяма кора, намажете с масло и поръсете с натрошено сирене, навийте на руло и оставете на страна.

Разточете и по малката топка тесто на продълговата кора. Сложете рулото по средата, отстрани нарежете кората на ленти и ги оплетете.

Намажете тавата и сложете оплетеното руло, като го завиете на долу, между двата края сложете малко топче тесто, да се свърже. Оставете питката да втаса, след което я намажете с разбития жълтък с малко мляко и олио.

Поръсете със сусам и тиквено семе. Печете в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14
marcheva14
05.03.2017 22:48
Ваня, благодаря! Това ми дава ориентир.
0
0
marcheva14
marcheva14
02.03.2017 19:56
Чудно красива е, Ваня,!! и като разглеждах продуктите брашното би трябвало да е около 700-800 г максимум, не знам и не мога да го твърдя, но течността това предполага. Бих искала и аз да зная, примерно колко брашно се ползва. Следващия път ще ни кажеш, примерно колко си ползвала от 1 кг .
Благодаря за споделеното! Поздрав!!
0
0
Ваня Георгиева
Мария, на питката за 3-ти март написах точно продуктите и теглото, тя също е ефектна, лесна и много вкусна. :)
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря Мария! Да си кажа честно винаги времето ме притиска и нямам навик да изтегля количеството на брашното. Но винаги използвам домашни яйца а те са доста големи, дори напоследък са с по 2 жълтъка и така течността е различна но както казах и на Сия, другия път ще претегля всичко. :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.03.2017 13:14
Прекрасно изпълнение, много е красива, особено неопечена, защото при печене винаги малко се променя. Пропуснала си само количеството на брашното :)
3
0
Ваня Георгиева
Благодаря Сия! Брашното никога с точност не мога да кажа, при оформянето още използвам. Но обещавам че другия път ще го изтегля и полученото тесто също. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв