gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Най-вкусната бисквитена торта

Най-вкусната бисквитена торта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k21k21
Най-вкусната бисквитена торта
Снимка: Мария Симова
1 / 3
04/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Най-вкусната торта е тази.... която друг е приготвил по нашата рецепта и ви е поднесъл още в кревата"

Необходими Продукти

  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 4 с.л. царевично
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • масло - 100 г краве
  • заквасена сметана - 300 г
  • още
  • инстантно кафе - 1 пакетче нес кафе 3 в 1
  • шоколад - 1 бр. натурален, за поръсване
  • бисквити - 2 пакета Петит Бер с масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа яйцето, захарта и ваниловата захар, разбийте с миксер на пяна. Добавете ги към студеното прясно мляко и прибавете нишестето, разбъркайте до гладка смес.

Поставете сместа на слаб огън, при непрекъснато бъркане с шпатула и варете до гъст крем. Завийте крема със стреч фолио и оставете да се охлади напълно.

Разтворете пакетчето нес кафе в 1 к.ч. топла вода и оставете да се охлади. Отделно, разбийте сметаната, добавяйки на етапи от студения крем до еднородна гладка смес.

Опитайте крема и ако не ви е достатъчно сладък, можете да добавите пудра захар по ваша преценка и отново разбъркайте (но по мой вкус не е нужно).

В съда, в които сте преценили, че ще приготвите тортата, започвате да редите бисквитите на дължина и ширина по размер, който желаете. В случая при мен са по девет бисквити на ред т.е. 3 по 3). Редувайте бисквити и крем така: сложете ред бисквити, полейте с 1 ч.л. кафе и намажете с крем.

Поръсете с настърган шоколад отгоре и поставете в хладилник да стегне за няколко часа преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: