Пилешка супа с мащерка

Пилешка супа с мащерка

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1877783022991
Пилешка супа с мащерка
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 3
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Пилешка супичка с изненадващо вкусен аромат на мащерка - опитайте, споделете и коментирайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Да започна с благодарност към половинката, която вече не само яде щуравите ми манджорляци, тъй като не на всеки български мъж биха му се понравили сладко-солените вкусове, непривичните съставки и нетипичните подправки, които е длъжен да консумира. Нооо, вече сам си ги търси :)

Обичам мащерката не само като аромат, но харесвам и интересния привкус, който придобиват ястията с нея. И тъй като при нас е закон да има супа за обяд, реших този път пилешката да бъде подправена с мащерката.

За целта напълвам до половината тенджерка с вода и я слагам на котлона. Нарязвам лука и чесъна на ситно и ги слагам във водата.

Оставям да врат 5-6 минути. Нарязвам пилешкото месо на парченца. Слагам го във водата.

Обелвам картофите, почиствам морковите - нарязвам ги на дребни кубчета. Изсипвам ги към врящата смес. На този етап прибавям само стритата люта чушка. Похлупвам и оставям на тих огън.

Малко преди да е готова пилешката супа, слагам подправките - куркума, мащерка, ситно нарязания босилек. Най-накрая слагам сол.

За съжаление, ако пилешкото Ви е от магазина, ще трябва да използваме и зехтин, тъй като месото не е домашно и му трябват малко добавки - куркума за цвят и зехтин за вкус.

Пилешката супа с мащерка е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: